Sýrová omáčka s hruškami a noky

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a prolisujeme. Smícháme se škrobovým práškem, s vločkami a se žloutkem, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem a vypracujeme těsto. Na pomoučněném vále vytvarujeme asi 3 cm silný váleček a rozkrájíme jej na 1 cm silné plátky. Jednotlivé plátky vidličkou lehce zploštíme. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, řádně osolíme a noky vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu. Na omáčku zahřejeme smetanu a necháme v ní roztavit sýr. Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme jaderník a dužinu nakrájíme na úzké klínky. Vložíme do omáčky a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Noky scedíme, na talíři je přelijeme omáčkou a posypeme majoránkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.