Sýrová omáčka s hruškami a noky
65 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 1kusHrušky
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 4lžíceMajoránka
- 25gramůOvesné vločky
- 60gramůMouka bramborová
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a prolisujeme. Smícháme se škrobovým práškem, s vločkami a se žloutkem, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem a vypracujeme těsto. Na pomoučněném vále vytvarujeme asi 3 cm silný váleček a rozkrájíme jej na 1 cm silné plátky. Jednotlivé plátky vidličkou lehce zploštíme. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, řádně osolíme a noky vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu. Na omáčku zahřejeme smetanu a necháme v ní roztavit sýr. Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme jaderník a dužinu nakrájíme na úzké klínky. Vložíme do omáčky a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Noky scedíme, na talíři je přelijeme omáčkou a posypeme majoránkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.