Sýrová polévka se žloutky
10 min.

Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 120gramůSýr Čedar
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 120gramůVeka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
133 mg
Cukr
282 mg
Postup přípravy
- 1Máslo vložíme do větší misky a ručním šlehačem vyšleháme do pěny. Čedar nastrouháme a za stálého šlehání postupně přisypeme k máslu, nakonec přidáme žloutky a stále šleháme. Hmotu zalijeme horkým vývarem, rozšleháme, dochutíme solí a pepřem. Polévka nesmí projít varem, žloutky by se srazily.
- 2Polévku rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme s plátky veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.