Sýrová roláda s potočnicí
40 min.

Ingredience
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůMléko polotučné
- 75gramůSýr Parmezán
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 225gramůRicotta
- 115gramůPotočnice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
446 mg
Cukr
523 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku zpěníme máslo, přisypeme hladkou mouku a mícháme dohladka. Odstavíme z plotny a do jíšky postupně vešleháme mléko. Potom za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme do zhoustnutí a odstavíme z plotny. Bešamel dochutíme hořčicí, solí, pepřem a vmícháme do něj polovinu nastrouhaného sýru. Necháme mírně zchladnout. Nakonec vešleháme žloutky. Z bílků ušleháme pevný sníh, lžíci sněhu vmícháme do bešamelu a ten vlijeme ke zbylému sněhu. Zlehka promícháme a směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 15-20 minut. Upečený plát vyklopíme na pečicí papír posypaný zbylým sýrem. Z povrchu sloupneme papír a plát potřeme ricottou. Poklademe omytou potočnicí a s pomocí spodního papíru plát zavineme do rolády. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.