Sýrová ruláda se šunkou
40 min.

Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 450mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1lžícePetržel - nať
- 6kusůVejce slepičí
- 150gramůŠunka dušená
- 0,5kusŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
42 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
597 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání uděláme jíšku. Odstavíme, vmícháme mléko, znovu zahřejeme a za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 4 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavíme, osolíme a opepříme.
- 2Žloutky ušleháme s trochou omáčky a teprve potom je vmícháme do omáčky, bešamelu.
- 3Plech o velikosti 40 x 25 cm vyložíme pečicím papírem. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do omáčky, tu potom lehce rozetřeme na připravený plech.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut, až povrch lehce zhnědne. Troubu nevypínáme.
- 5Hotovou omeletu vyklopíme z plechu na fólii, horní plochou dolů. Stáhneme z ní papír na pečení a rozložíme na ni plátky sýra, posypeme natrhanou řeřichou a pokryjeme plátky šunky.
- 6Pomocí fólie omeletu užší stranou svineme, přendáme na plech, svinutou stranou dolů a 3-4 minuty zapékáme. Hotovou roládu vyjmeme z trouby a nakrájíme ji na plátky, které upravíme na talíře. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.