Sýrová smetanová omáčka s broskvemi s Farfalle
40 min.
Ingredience
- 400gramůBroskve
- 30gramůŠalotka
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůSýr Gouda 45%
- 50mililitrůVíno bílé
- 400gramůTěstoviny Farfalle
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůBazalka
- 1stroužekČesnek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1150 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
65 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Broskve rozpůlíme, oloupeme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na
- 2malé kostičky. Tvrdé broskve ponoříme na okamžik do vroucí vody a potom z nich stáhneme slupku.
- 3Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme je na 2 lžících másla. Přilijeme smetanu, vše přivedeme k varu. Do horké smetany (nesmí se vařit) vmícháme strouhaný sýr a ochutíme ji bílým vínem. Přivedeme k varu dostatečné množství vody. Řádně osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Poté je slijeme a promícháme se zbývajícím máslem. Do omáčky vložíme broskve, prohřejeme je, ochutíme solí a pepřem. Otrháme lístky bazalky, nakrájíme je na proužky.
- 4Těstoviny promícháme s omáčkou a bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.