Sýrové a bramborové suflé
65 min.

Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká
- 900gramůBrambory
- 8kusůVejce slepičí
- 25gramůSýr Gruyére
- 25gramůSýr Niva (Rokfór)
- 25gramůSýr Čedar
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
979 mg
Postup přípravy
- 1Formu na nákyp vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- 2V hrnci s vroucí vodou uvaříme brambory, dokud nezměknou, poté je rozmačkáme na kaši, přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do kaše všleháme žloutky, přidáme čedar, plísňový sýr a sýr gruyére a promícháme. Osolíme a opepříme.
- 3Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do bramborové kaše. Bramborovou směsí naplníme formu na nákyp.
- 4V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 220 stupňů.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.