Sýrové brambory se smetanou
35 min.
Ingredience
- 900gramůBrambory
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 800gramůSýr Parmezán
- 40gramůPetržel - nať
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůZakysaná smetana
- 5gramůPepř cayenský
- 2litryVoda pitná
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1252 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
87 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory zalijeme vodou, mírně osolíme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
- 2Scedíme a osušíme na papírových utěrkách.
- 3V míse smícháme smetanu se sýrem. Vmícháme cayenský pepř, osolíme a opepříme dle chuti.
- 4Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do sýrové směsi. Přidáme brambory a promícháme je, aby byly směsí důkladně obalené.
- 5V hluboké pánvi rozehřejeme olej na cca 190 °C. Další 4 minuty smažíme dozlatova.
- 6Brambory přendáme na nahřátou mísu, posypeme petrželkou a sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.