Sýrové ragú
40 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Krkonošský pivní
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůŠunka dušená
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 4kusyFeferony
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
72 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
930 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na polovině dávky másla osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené žampiony a nadrobno nakrájenou šunku. Vše chvíli podusíme a přidáme nakrájené feferonky.
- 2Na zbylém másle opražíme mouku, zalijeme smetanou, promícháme a chvíli povaříme. Přilijeme vejce rozšlehaná se solí a citronovou šťávou. Přidáme na kostičky nakrájené sýry kromě Nivy a nakonec vmícháme opečené žampiony se šunkou.
- 3Ragú rozdělíme do zapékacích mističek a posypeme nastrouhanou Nivou.
- 4Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.