Sýrový koláč s vekou
50 min.
Ingredience
- Na náplň
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
 - 200gramůVeka
 - 300gramůRajčata
 - 5decilitrůSmetana 16% (pochoutková)
 - 1kusVejce slepičí
 - 4gramySůl
 - 130gramůMáslo čerstvé
 - 5gramůPaprika mletá sladká
 
 - Na těsto
- 250gramůMouka polohrubá
 - 130gramůMáslo čerstvé
 - 1kusVejce slepičí
 - 4gramySůl
 
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
46 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, máslo, sůl, vejce a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát, který rozložíme do koláčové formy, okraje necháme trochu přesahovat.
 - 2Sýr, veku a rajčata nakrájíme na slabé plátky a ve střídavých vrstvách klademe do formy.
 - 3Vejce rozkvedláme se smetanou, ochutíme paprikou, osolíme a zalijeme jimi vrstvy ve formě. Povrch poklademe plátky másla a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 30 minut.
 - 4Ještě teplý koláč nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.