Sýrový závin s rozpečenými rajčaty
60 min.
Ingredience
- 250gramůListové těsto
- 150gramůSýr gouda plátky 48%
- Na potření a ozdobení
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůAnglická slanina
- Ochucený sýr
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
- 200gramůMozzarella
- Rozpečená rajčata
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 400gramůRajčata
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceTymián čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čerstvou bazalku a tymián omyjeme, pokrájíme na tenké nudličky, zralá rajčata spaříme vařící vodou, nakrájíme na kousky a v rendlíku na rozpáleném olivovém oleji je rozpečeme. Ochutíme solí, pepřem, cukrem. Jakmile se vypaří přebytečná tekutina, jsou husté konzistence, přimícháme k nim pokrájené bylinky a necháme vychladnout.
- 2Listové těsto rozdělíme na dva díly, rozválíme je na pomoučeném válu na 2 pláty silné asi 3 mm.
- 3Každý plát pokryjeme plátky tvrdého sýra, na ně klademe rozpečená rajčata, bylinky, na plátky pokrájený sýr Mozarellu. Sýr osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem, následně pláty těsta zabalíme do závinů. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem.
- 4Pečeme do zlatova v troubě, předehřáté na 200°C, přibližně 25 - 30 minut. Asi 10 minut před dopečením na povrch závinu klademe plátky anglické slaniny, závin necháme vychladnout, poté nakrájíme na díly přibližně 6 cm široké a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.