Tádžický citronový šerbet
30 min.
Ingredience
- 3kusyCitrony
 - 300mililitrůVoda pitná
 - 400gramůCukr moučkový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
98 g
Postup přípravy
- 1Citrony oloupeme, kůru nadrobno posekáme a trochu osušíme. Z citronů vylisujeme šťávu.
 - 2Uvaříme cukrový sirup: do kastrolu vsypeme odvážené množství cukru, dolijeme vodu a vaříme, když se cukr úplně rozpustí, přidáme do něj citronovou kůru a 3 minuty povaříme.
 - 3Do horkého sirupu přilijeme vylisovanou citronovou šťávu, důkladně rozmícháme, necháme vychladnout a slijeme do láhve. Citronový šerbet při podávání ředíme sodovkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.