Tagliatelle s brokolicí a ančovičkami
35 min.
Ingredience
- 50gramůStrouhanka
 - 450gramůBrokolice
 - 350gramůTěstoviny Tagliatelle
 - 4kusyAnčovičky konzervované
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1kusCitrony
 - 2stroužkyČesnek
 - 6lžicOlej olivový
 - 20dekagramůSýr Parmezán
 - 0,5lžičkaChilli paprička sušená
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
29 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V mírně osolené vodě 3 minuty vaříme růžičky brokolice, pak je děrovanou naběračkou vyjmeme, vložíme do cedníku, prudce ochladíme pod studenou tekoucí vodou a odložíme je.
 - 2Strouhanku smažíme 4-5 minut za stálého míchání dozlatova na pánvi s rozehřátými 2 lžícemi olivového oleje. Potom z ní odsajeme nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek.
 - 3V pánvi rozehřejeme další 2 lžíce oleje, minutu na něm opékáme řezy ančoviček (sardelí), pak je vařečkou rozmačkáme, vmícháme citronovou kůru, česnek, chilli papričku a za občasného míchání zahříváme ještě 2 minuty. Přidáme brokolici a 3-4 minuty prohřejeme.
 - 4Scedíme uvařené těstoviny, vrátíme je zpět do hrnce, přidáme brokolicovou směs, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a dvěma lžícemi promícháme.
 - 5Rozdělíme na talíře a posypané osmaženou strouhankou a strouhaným parmazánem ihned servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.