Tagliatelle s chobotničkami
55 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
 - 1kilogramChobotnice
 - 2lžíceOlej olivový
 - 125mililitrůVíno bílé
 - 1lžíceChilli omáčka
 - 1kusCibule
 - 1lžíceBazalka
 - 1stroužekČesnek
 - 500gramůTěstoviny Tagliatelle
 - 1lžičkaSůl
 - 425gramůProtlak rajčatový
 - 5litrůVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
830 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
8 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 2Mezitím ostrým nožem vykucháme chobotničky, odstraníme váček s barvivem, odřízneme ústní část, přísavky a špičky chapadel. Očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny.
 - 3Nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem restujeme na rozpáleném oleji při střední teplotě, až cibule změkne. Přidáme rajčatový protlak, víno, chilli omáčku, nasekanou bazalku a ochutíme solí a pepřem.
 - 4Omáčku přivedeme k varu, teplotu snížíme a asi 10min provaříme. Poté vložíme chobotničky a vaříme ještě cca 5-10min až změknou.
 - 5Tagliatelle rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.