Tagliatelle s pancettou a dýní
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
 - 1špetkaProvensálské koření
 - 500mililitrůVoda pitná
 - 1kilogramDýně
 - 1kusCibule
 - 150gramůSlanina vepřová
 - 20mililitrůOlej olivový
 - 30gramůOříšky piniové
 - 2stroužkyČesnek
 - 350gramůTagliatelle
 - 50gramůSýr Parmezán
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
32 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vymažeme olejem, přidáme na kostky nakrájenou dýni, na plátky pokrájenou cibuli a slaninu. Lehce ochutíme provensálským kořením a dáme do trouby a pečeme na 230°C 15 minut.
 - 2Mezitím si v horké osolené vodě uvaříme dle návodu tagliatelle. Do zapékací mísy přidáme piniové oříšky, prolisovaný česnek a pečeme další tři minuty. Zapečenou směs smícháme s těstovinami, pořádně promícháme, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.