Tagliatelle s ricottou a bazalkou
45 min.

Ingredience
- 1hrstBazalka
- 1lžičkaOlej olivový
- 250gramůSýr Ricotta
- 1lžičkaSůl
- 25gramůSýr Parmezán
- 250gramůZakysaná smetana
- 500gramůTěstoviny Tagliatelle
- 50gramůPaprika sterilovaná
- 1lžícePetržel - nať
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím nahrubo rozmixujeme petrželku a bazalku.
- 3Rozehřejeme olej a 2-3min na něm orestujeme nakrájené papriky. Poté vmícháme zakysanou smetanu, ricottu a nastrouhaný parmazán a při nízké teplotě za stálého míchání zahříváme asi 4min až se omáčka prohřeje.
- 4V hrnci ji promícháme s těstovinami a bylinkami, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.