Tatranská svíčková
30 min.
Ingredience
- 30gramůSůl
- 200gramůKompot brusinkový
- 200gramůCitrony
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1500gramůHovězí svíčková
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůTuk
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme přes vlákno tenčí plátky, které nakrájíme na hrubší nudle. Maso opepříme, rychleji opečeme na tuku, zaprášíme prosátou moukou a krátce osmahneme. Přidáme máslo, mírně osmahneme, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
- 2Na zjemnění přilijeme smetanu, přisolíme a velmi krátce povaříme.
- 3Nakonec pokrm ozdobíme brusinkami a plátkem omytého a oloupaného citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.