Tatranská svíčková

30 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme přes vlákno tenčí plátky, které nakrájíme na hrubší nudle. Maso opepříme, rychleji opečeme na tuku, zaprášíme prosátou moukou a krátce osmahneme. Přidáme máslo, mírně osmahneme, zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
  • 2
    Na zjemnění přilijeme smetanu, přisolíme a velmi krátce povaříme.
  • 3
    Nakonec pokrm ozdobíme brusinkami a plátkem omytého a oloupaného citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.