Tažený jablečný štrůdl

70 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
10 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, vejce, špetku soli a vodu smícháme v míse do těsta a necháme 1/2 hodiny odležet. Těsto poté dáme na pracovní desku a potřeme olejem. Následně pod těsto vsuneme pomoučené zápěstí a jemně je od středu směren do stran vytahujeme, dokud není prakticky průsvitné.
  • 2
    Následně odřízneme silné okraje a lehce posypeme strouhankou.
  • 3
    V míse si připravíme náplň, tj. smícháme nastrouhaná jablka, rozinky, nasekané ořechy, cukr a skořici. Vše promícháme a přeneseme na těsto.
  • 4
    Náplň rovnoměrně rozložíme na těsto, pamatujeme však na volné konce, abychom mohli štrůdl po zamotání uzavřít. V troubě nakonec pečeme cca 30 minut na 180°C. Upečený závin pocukrujeme a podáváme vlažný či studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.