Tažený štrúdl

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku se žloutky a solí. Do vařící vody dáme olej, ocet a mouku, spaříme. Spojíme se žloutkovou směsí a vypracujeme těsto, nejprve pomocí nože, pak důkladně rukou až se tvoří vzduchové bubliny. Z těsta vytvoříme bochánek a necháme ho pod nahřátou miskou odpočívat.
  • 2
    Těsto rozdělíme na 4 díly a na utěrce posypané moukou začneme 1 díl vytahovat. Vytažené těsto pokapeme olejem, posypeme strouhankou, skořicí a plátky loupaných jablek, znovu posypeme strouhankou a znovu pokapeme olejem. Pomocí utěrky svineme těsto tak, že neposypaná část těsta končí zavinutí.
  • 3
    Přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v prudké troubě, potíráme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.