Telecí brzlík dušený na paprice
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůTelecí brzlík
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
452 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěný brzlík povaříme v osolené vodě 5 minut, ponoříme do studené vody a necháme okapat.
- 2Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku a osmahneme. Přidáme na kousky pokrájený brzlík, podusíme ve vlastní šťávě a podlijeme. Dusíme do měkka.
- 3Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme a dodusíme.
- 4Podáváme s nočky, vařenými bramborami nebo s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.