Telecí brzlík na smetaně

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí brzlík odblaníme, odřízneme chrupavku, žilky a zbytek nakrájíme na plátky. Obalíme v mouce a osmahneme v pánvi na másle. Přidáme plátky žampionů, zalijeme brandy a krátce podusíme. Podlijeme vývarem, zakápneme citronovou šťávou a dusíme asi 25 minut. Přimícháme smetanu, provaříme a odstavíme. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme žloutek.
  • 2
    Brzlík s omáčkou upravíme na talíře, posypeme posekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.