Telecí brzlík na smetaně
55 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí brzlík
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 25mililitrůBrandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí brzlík odblaníme, odřízneme chrupavku, žilky a zbytek nakrájíme na plátky. Obalíme v mouce a osmahneme v pánvi na másle. Přidáme plátky žampionů, zalijeme brandy a krátce podusíme. Podlijeme vývarem, zakápneme citronovou šťávou a dusíme asi 25 minut. Přimícháme smetanu, provaříme a odstavíme. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme žloutek.
- 2Brzlík s omáčkou upravíme na talíře, posypeme posekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.