Telecí brzlík s omeletou
40 min.

Ingredience
- 500gramůTelecí brzlík
- 6kusůVejce slepičí
- 120gramůCibule
- 200gramůRajčata
- 100gramůŠunka dušená
- 100mililitrůSherry brandy
- 20gramůPetržel - nať
- 1gramPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 25gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí brzlík odblaníme, vyřízneme žilky, chrupavku a zbytek nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, šunku na nudličky, petrželku posekáme najemno, rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, vložíme brzlík a krátce podusíme. Přidáme petrželku, zalijeme sherry, podle chuti osolíme, opepříme a krátce podusíme.
- 3V misce rozšleháme vejce, přisypeme šunku, sůl, pepř a v jiné pánvi na oleji usmažíme 4 omelety. Rozdělíme na talíře, na ně upravíme brzlíkovou směs, ozdobíme rajčaty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.