Telecí brzlík smažený (minutka)
30 min.
Ingredience
- 80gramůVejce slepičí
- 1000gramůTelecí brzlík
- 30gramůSůl
- 200gramůStrouhanka
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
795 mg
Cukr
924 mg
Postup přípravy
- 1Telecí brzlíky očistíme, vypereme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme je 2-3 minuty.
- 2Ovařené (blanšírované) brzlíky dáme do studené vody vychladit a necháme je okapat.
- 3Brzlíky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme do světle zlatova.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.