Telecí brzlík zapečený s chlebem
90 min.

Ingredience
- 400gramůChléb toastový
- 600gramůTelecí brzlík
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůLanýž
- 250mililitrůBešamel
- 80gramůSýr Parmezán
- 200gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
33 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Brzlíky vhodíme na 3 minuty do horké vody, vyjmeme, vložíme do studené vody a jakmile se ochladí, vymačkáme je a nakrájíme na plátky. Každý plátek posypeme solí a pepřem.
- 2Pekáček vymažeme máslem, na dno pekáčku vyskládáme plátky toastového chleba, na každý chlebový plátek položíme plátek brzlíku, na ně pak plátky lanýže, zalijeme bešamelem, zakapeme máslem, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 45 minut.
- 3Brzlíky rozdělíme na talíře a obložíme pokrájenými kyselými okurkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.