Telecí brzlíky na paprice
80 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 150gramůTuk
- 30gramůSůl
- 1000gramůTelecí brzlík
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 750mililitrůVoda pitná
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí brzlíky dobře očistíme a vypereme v několika vodách.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na polovině tuku ji osmažíme dorůžova, přidáme papriku, necháme zpěnit a podlijeme trochou teplé vody.
- 3Do tohoto základu vložíme brzlíky, mírně osolíme a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení brzlíky obracíme a přiléváme teplou vodu.
- 4Měkké brzlíky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky, zalijeme vlažnou vodou a mlékem a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 5Před koncem varu omáčku podle chuti dosolíme, přilijeme do ní smetanu a procedíme ji.
- 6Brzlíky nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.