Telecí hrudí s klobásovou nádivkou

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
45 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
919 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí hruď vykostíme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa.
  • 2
    Nyní si připravíme nádivku. Strouhanku necháme nasáknout vývarem, klobásy oloupeme a se strouhankou šťouchadlem rozmačkáme. Přimícháme posekanou petrželku a estragon, vejce, podle chuti sůl s pepřem. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.
  • 3
    Nádivkou naplníme kapsu, uzavřeme párátky, celý kus masa pomažeme máslem a vložíme do pekáče. V pekáči maso ještě posypeme solí, kmínem, přidáme dvě lžíce másla, necháme rozehřát, přisypeme pokrájenou cibuli, orestujeme, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu a půl. Maso vyndáme, naporcujeme, šťávu v pekáči vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, necháme mouku rozpustit v tuku, zalijeme vývarem a povaříme ještě půl hodiny. Porce masa na talířích touto šťávou přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.