Telecí hrudí s klobásovou nádivkou
170 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 2000gramůTelecí hruď
- 500gramůKlobása uzená
- 100gramůStrouhanka
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůEstragon
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
45 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
919 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí hruď vykostíme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa.
- 2Nyní si připravíme nádivku. Strouhanku necháme nasáknout vývarem, klobásy oloupeme a se strouhankou šťouchadlem rozmačkáme. Přimícháme posekanou petrželku a estragon, vejce, podle chuti sůl s pepřem. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.
- 3Nádivkou naplníme kapsu, uzavřeme párátky, celý kus masa pomažeme máslem a vložíme do pekáče. V pekáči maso ještě posypeme solí, kmínem, přidáme dvě lžíce másla, necháme rozehřát, přisypeme pokrájenou cibuli, orestujeme, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu a půl. Maso vyndáme, naporcujeme, šťávu v pekáči vysmahneme na tuk, zasypeme moukou, necháme mouku rozpustit v tuku, zalijeme vývarem a povaříme ještě půl hodiny. Porce masa na talířích touto šťávou přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.