Telecí hrudí s nádivkou
135 min.

Ingredience
- 1kilogramTelecí hruď
- 3špetkySůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 200gramůJátra telecí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,33kusVeka
- 0,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
46 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
385 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si nádivku. Játra očistíme, opláchneme, osušíme a jemně umeleme. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Cibuli drobně nakrájíme a osmažíme na dvou lžících másla. V míse promícháme s vymačkanou vekou játra, zchladlou cibuli, muškátový oříšek, špetku soli, špetku pepře, žloutky, posekanou petrželovou nať a vmícháme pevný sníh z bílků.
- 2Telecí hrudí očistíme, opláchneme a osušíme. Poté nad žebry rozřízneme otvor, vnitřek kapsy osolíme špetkou soli a plníme připravenou nádivkou. Otvor zašijeme a maso osolíme špetkou soli i po povrchu.
- 3V pekáči rozehřejeme sádlo se zbylým máslem, na ně vložíme maso, podlijeme teplou vodou a zhruba hodinu a půl pečeme. Během pečení maso poléváme výpekem, případně přilijeme vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.