Telecí hrudí se slaninou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
47 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme, osolíme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na proužky.
  • 2
    Na pekáči osmahneme zbytek nakrájené slaniny, přidáme polovinu másla a cibuli s očištěnou zeleninou pokrájené na tenké plátky. Krátce osmahneme. Vložíme maso slaninou nahoru a pečeme zatíme bez podlévání.
  • 3
    Až začne maso červenat, podlijeme je a při dopékání poléváme vypečenou šťávou.
  • 4
    Mezitím vykostíme sardele a utřeme je se zbytkem másla a přidáme do šťávy, řádně zamícháme. Šťávu však již nevaříme.
  • 5
    Jako přílohy podáváme rýži, brambory, dušenou zeleninu a saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.