Telecí hrudí se slaninou
75 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůCeler bulvový
- 100gramůSlanina vepřová
- 50gramůMrkev kořen
- 1kilogramTelecí hruď
- 50gramůPetržel kořen
- 2kusySardelové řezy
- 1kusSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
47 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso položíme na prkénko kostmi nahoru a maso vykostíme. Poté jej omyjeme, osolíme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na proužky.
- 2Na pekáči osmahneme zbytek nakrájené slaniny, přidáme polovinu másla a cibuli s očištěnou zeleninou pokrájené na tenké plátky. Krátce osmahneme. Vložíme maso slaninou nahoru a pečeme zatíme bez podlévání.
- 3Až začne maso červenat, podlijeme je a při dopékání poléváme vypečenou šťávou.
- 4Mezitím vykostíme sardele a utřeme je se zbytkem másla a přidáme do šťávy, řádně zamícháme. Šťávu však již nevaříme.
- 5Jako přílohy podáváme rýži, brambory, dušenou zeleninu a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.