Telecí hrudí smažené II

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1909 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
65 g
Sacharidy
249 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrudí vykostíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vařící vody. Necháme vařit do poloměkka. Hrudí poté z vody vyjmeme, necháme okapat. Poté je příčně nakrájíme na porce asi 1,5 cm dlouhé. Porce osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhané housce a budeme je smažit jako řízky.
  • 2
    Usmažené hrudí pokládáme odkapat na papírové ubrousky, aby odsály přebytečný tuk.
  • 3
    Hrudí podáváme pokapané máslem a dílky citrónu.
  • 4
    Jako přílohy podáváme bramborový salát, bramborovou kaši, znojemské okurky.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.