Telecí hrudí vařené
80 min.

Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 750gramůTelecí hruď
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůVepřová uzená plec
- 30gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 30gramůCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusOkurky nakládané
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
989 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso vykostíme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa.
- 2V misce smícháme pokrájené žemle, mléko, žloutky, rozehřáté máslo, kostičky uzeného masa, kostičky kyselé okurky, kostičky slaniny, opatrně přimícháme sníh z bílků a vypracujeme nádivku. Touto nádivkou naplníme telecí maso a uzavřeme párátky.
- 3Naplněné kapsy vložíme do osolené vody a vaříme hodinu. Maso vyjmeme z vývaru a necháme vychladnout. Kapsy nakrájíme na plátky a ozdobíme plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.