Telecí játra dušená nakyselo
25 min.
Ingredience
- 600gramůJátra telecí
- 100gramůSádlo škvařené
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžíceOcet vinný
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
488 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěná játra nakrájíme na plátky a namočíme do mléka na 1-2 hodiny.
- 2Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Osmahneme je na sádle, přidáme okapaná játra a po všech stranách je zprudka opékáme několik minut. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a vinný ocet a dobře promícháme. Necháme jen přejít varem.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.