Telecí játra na estragonu
20 min.

Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 500gramůJátra telecí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 20gramůEstragon
- 1kusCitrony
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Ochutíme mouku solí a opepříme ji. Lehce naklepaná játra nakrájená na plátky v ní z obou stran obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
- 2Rozehřejeme v oleji polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme polovinu jater a z obou stran je 2-3 minuty zprudka dohněda smažíme. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a udržujeme teplá. Totéž opakujeme s druhou polovinou jater.
- 3Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přilijeme citronovou šťávu, přidáme nasekaný estragon a rozmícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny ode dna. Šťávou zalijeme opečená játra, ozdobíme je lístky estragonu, plátky citronu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.