Telecí játra na španělský způsob (minutka)
35 min.

Ingredience
- 100gramůCibule
- 1000gramůJátra telecí
- 100gramůTuk
- 250gramůRajčata
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSůl
- 20gramůČesnek
- 100gramůKečup
- 100mililitrůVíno červené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
512 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí játra opláchneme, očistíme a ukrojíme z nich 2 řezy. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a po obou stranách rychleji opečeme na horkém tuku. Zároveň opečeme plátek rajčete. Játra i rajče z tuku vyjmeme.
- 2Do pánve od pečení dáme máslo, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do růžova. Dále přidáme česnek utřený se solí, kečup a krátce podusíme.
- 3Šťávu nakonec zastříkneme vínem a přisolíme.
- 4Opečené řezy jater přelijeme hotovou šťávou. Navrchu každý řez ozdobíme plátkem opečeného rajčete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.