Telecí játra na žampionech
45 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůJátra telecí
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
70 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a podusíme na oleji. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, osolíme a povaříme.
- 2Očištěná játra nakrájíme na plátky, obalíme je v mouce a po obou stranách zprudka opečeme na oleji. Osolíme a vložíme do žampionové omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.