Telecí játra smažená v pivním těstíčku
30 min.
Ingredience
- 800gramůJátra telecí
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Cukr
223 mg
Vápník
317 mg
Postup přípravy
- 1Telecí játra omyjeme studenou vodou a odstraníme z nich blány. Pak je nakrájíme na tenké plátky, které lehce naklepeme a na okrajích nařízneme.
- 2Z mouky, vajíček a piva připravíme hladké těstíčko, ve kterém plátky jater obalíme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, obalená játra v něm osmažíme z obou stran doměkka, pak je osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.