Telecí jazyk na sardeli
80 min.

Ingredience
- 80gramůCibule
- 400gramůTelecí jazyk
- 0,5lžičkaSůl
- 15gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSádlo škvařené
- 20gramůSardelová pasta
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
655 mg
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Jazyky důkladně omyjeme.
- 2Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata na sádle. Zalijeme vařící vodou, přidáme omyté jazyky, osolíme a dusíme přiklopené do změknutí. Dle potřeby doléváme vodu a obracíme.
- 3Po uvaření je vyjmeme, dáme do studené vody a pak oloupeme.
- 4Šťávu z jazyků vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a orestujeme.
- 5Přidáme sardelovou pastu nebo utřené sardelky. Přidáme vodu tak, aby byla omáčka řidší, dobře promícháme a zvolna vaříme do zhoustnutí omáčky, až se začne oddělovat tuk.
- 6Jazyky podélně nakrájíme na plátky, přidáme do procezené omáčky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme kouskem másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.