Telecí karbanátky I
45 min.

Ingredience
- 1kusMuškátový květ
- 1kusSůl
- 1kusPetržel - nať
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 750gramůTelecí plec
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
13 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
935 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme, očistíme, nakrájíme na menší kostky, umeleme. Namleté maso osolíme, okořeníme, vmícháme mouku a směs velmi dobře propracujeme, aby se nám spojila.
- 2Prkénko posypeme hladkou moukou a ze směsi na něm tvoříme placičky, které opečeme na másle na každé straně 3 minuty.
- 3Hotové placičky pokládáme na mísu. Tuk od opékání zalijeme trochou vývaru, povaříme a šťávou přelijeme karbanátky.
- 4Jako přílohu podáváme bramborovou kaši či saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.