Telecí karé s fazzoletti v omáčce z cuket a majoránky
105 min.

Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 350gramůCuketa
- 2kusyMajoránka
- 100gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 800gramůTelecí svíčková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
35 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na porce o váze cca 200g, naklepeme, ochutíme pepřem, pokapeme olivovým olejem a necháme odpočinou při pokojové teplotě.
- 2Vypracujeme hladké těsto z mouky, vajec a špetky soli a zabalené ve fólii necháme cca půl hodiny odležet při pokojové teplotě.
- 3Poté těsto rozválíme na tenké plátky, nakrájíme na čtverce o straně cca 12cm a uvaříme ve vodě se špetkou soli a olivovým olejem.
- 4Zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.
- 5Česnek nakrájíme na kousky, cuketu na plátky. Rajčata oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kousky.
- 6V pánvi rozpálíme olej a cca 2min orestujeme česnek, cuketu a majoránku. Promícháme, ochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a podusíme. Poté směs rozmixujeme, přidáme trochu vývaru a odložíme stranou.
- 7Plátky masa osolíme a z každé strany orestujeme na rozpáleném oleji. Dopečeme 6-8min v troubě rozehřáté na 180C nebo na grilu.
- 8Těstoviny-fazzoletti prohřejeme ve vývaru s máslem, rozdělíme na talíře, poklademe zeleninovou směsí, přidáme upečené telecí karé a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.