Telecí karé s fazzoletti v omáčce z cuket a majoránky

105 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
35 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso nakrájíme na porce o váze cca 200g, naklepeme, ochutíme pepřem, pokapeme olivovým olejem a necháme odpočinou při pokojové teplotě.
  • 2
    Vypracujeme hladké těsto z mouky, vajec a špetky soli a zabalené ve fólii necháme cca půl hodiny odležet při pokojové teplotě.
  • 3
    Poté těsto rozválíme na tenké plátky, nakrájíme na čtverce o straně cca 12cm a uvaříme ve vodě se špetkou soli a olivovým olejem.
  • 4
    Zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.
  • 5
    Česnek nakrájíme na kousky, cuketu na plátky. Rajčata oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kousky.
  • 6
    V pánvi rozpálíme olej a cca 2min orestujeme česnek, cuketu a majoránku. Promícháme, ochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a podusíme. Poté směs rozmixujeme, přidáme trochu vývaru a odložíme stranou.
  • 7
    Plátky masa osolíme a z každé strany orestujeme na rozpáleném oleji. Dopečeme 6-8min v troubě rozehřáté na 180C nebo na grilu.
  • 8
    Těstoviny-fazzoletti prohřejeme ve vývaru s máslem, rozdělíme na talíře, poklademe zeleninovou směsí, přidáme upečené telecí karé a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.