Telecí kolínka s fíky
115 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí koleno
- 120gramůŠalotka
- 250mililitrůVíno bílé
- 80gramůFíky čerstvé
- 50gramůBrusinky
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
961 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí kolínka osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pekáči rozehřejeme olej, přidáme máslo, přiložíme kolínka a osmahneme ze všech stran. Přisypeme nadrobno pokrájenou šalotku, orestujeme, podlijeme sladkým bílým vínem, pekáček zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 45 minut. Pekáček odkryjeme, přidáme pokrájené čerstvé fíky, brusinky, podle potřeby kolínka otočíme a pečeme dalších 45 minut.
- 2Upečená kolínka s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.