Telecí kotlety na česnekovém bešamelu
60 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
 - 6gramůSůl
 - 4gramyPepř černý mletý
 - 250gramůMáslo čerstvé
 - 200gramůMouka pšeničná hladká
 - 3decilitryVíno bílé
 - 3decilitryVoda pitná
 - 1stroužekČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
58 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
291 mg
Cukr
733 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na másle z obou stran. V hrnci usmažíme světlou jíšku s prolisovaným česnekem, přidáme víno a vodu a orestované plátky masa. Vaříme na mírném ohni dokud maso není měkké a omáčka nezhoustne. Podáváme např. s vařenými bramborami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.