Telecí kotlety s jemnou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
14 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
141 mg
Cukr
124 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kotlety z obou stran zprudka osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem a máslem. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut dopékat v mírně vyhřáté troubě.
  • 2
    Výpek z pánve zalijeme bílým vínem a tekutinu necháme na ohni odpařit. Potom přilijeme vývar, vmícháme smetanu a přidáme lístek šalvěje. Necháme jen přejít varem, podle chuti přisolíme a opepříme.
  • 3
    Telecí kotlety upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.