Telecí krokety smažené (minutka)

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
470 mg
Cukr
624 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso opláchneme, v mírně osolené vodě je uvaříme do poloměkka a vychladlé najemno umeleme.
  • 2
    Cibuli jemně nakrájíme a osmažíme ji na másle dorůžova. Zasypeme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme mlékem a vývarem z telecího masa a přidáme koření. Za stálého prošlehávání připravíme hustší hladkou bílou omáčku (bešamel). Vaříme ji nejméně 10 minut.
  • 3
    Do omáčky přidáme mleté maso, za občasného promíchání zvolna ještě 10 minut vaříme a potom přidáme strouhanku. Směs necháme vychladnout.
  • 4
    Do vychladlé směsi zamícháme syrová vejce, přisolíme ji a tvarujeme z ní malé oválné nebo obdélníčkové krokety (1 větší nebo 2 menší na porci).
  • 5
    Každou kroketu obalíme obvyklým způsobem v trojobalu a v horkém oleji je smažíme do zlatavé barvy.
  • 6
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.