Telecí krokety smažené (minutka)
65 min.
Ingredience
- 60gramůVejce slepičí
- 1gramMuškátový květ
- 1litrVoda pitná
- 25gramůSůl
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1gramPepř černý mletý
- 75gramůStrouhanka
- 60gramůCibule
- 45gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůTelecí plec
- 75mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
470 mg
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso opláchneme, v mírně osolené vodě je uvaříme do poloměkka a vychladlé najemno umeleme.
- 2Cibuli jemně nakrájíme a osmažíme ji na másle dorůžova. Zasypeme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme mlékem a vývarem z telecího masa a přidáme koření. Za stálého prošlehávání připravíme hustší hladkou bílou omáčku (bešamel). Vaříme ji nejméně 10 minut.
- 3Do omáčky přidáme mleté maso, za občasného promíchání zvolna ještě 10 minut vaříme a potom přidáme strouhanku. Směs necháme vychladnout.
- 4Do vychladlé směsi zamícháme syrová vejce, přisolíme ji a tvarujeme z ní malé oválné nebo obdélníčkové krokety (1 větší nebo 2 menší na porci).
- 5Každou kroketu obalíme obvyklým způsobem v trojobalu a v horkém oleji je smažíme do zlatavé barvy.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.