Telecí kýta pečená v listovém těstě
65 min.

Ingredience
- 150gramůCibule
- 600gramůTelecí kýta
- 100mililitrůVíno portské
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůListové těsto
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek podusíme na oleji spolu s kořením a portským vínem. Vložíme omyté maso, zprudka je opečeme, vyjmeme a osolíme.
- 2Z listového těsta vyválíme plát, poklademe spařeným špenátem, opečeným masem a cibulí. Těsto uzavřeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.