Telecí kýta s hruškami a fíky
115 min.

Ingredience
- 250gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 0,25kusCeler bulvový
- 2kusyRajčata
- 1000gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 200mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 3kusyHrušky
- 3kusyFíky čerstvé
- 25gramůMarmeláda šípková
- 1lžičkaSolamyl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 250gramůHříbky čerstvé
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
19 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
10 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na čtvrtky, mrkev, celer a rajčata oloupeme a pokrájíme na kostičky.
- 2Omyté maso osolíme, opepříme a opečeme na 3 lžících rozehřátého oleje. Přidáme cibuli, česnek, mrkev a celer. Vše osmahneme. Okořeníme snítkou rozmarýnu, přilijeme 175 ml vína, přidáme rajčata a pod pokličkou pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 90 minut. Podle potřeby podléváme vývarem.
- 3Omyté hrušky nakrájíme na plátky, fíky nakrájíme na čtvrtky. Pečené maso zabalíme do fólie a necháme na teplém místě. Omáčku propasírujeme sítem, ochutíme šípkovou marmeládou a zahustíme Solamylem.
- 4Očištěné houby opečeme na 2 lžících oleje. Přidáme ovoce, zalijeme zbylým vínem a krátce povaříme. Nakonec dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.