Telecí ledvinky s hořčičnou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí ledviny
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyŠalotka
- 125mililitrůVývar telecí
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2centilitryMartell cognac
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžíceHořčice
- 0,5lžíceBazalka
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
199 mg
Cukr
201 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme ledvinky a osolíme je a opepříme. V hluboké pánvi si rozehřejeme polovinu másla a na něm orestujeme ledvinky ze všech stran, dokud na nich nevznikne tenká kůrka. Ztlumíme teplotu a ještě 10 minut dopékáme a během pečení stále mícháme a obracíme.
- 2Oloupeme šalotky a nasekáme je nadrobno. V další pánvi rozehřejeme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět šalotky. Zalijeme vývarem a smetanou. Vaříme, než směs zhoustne.
- 3Ledvinky přelijeme koňakem a flambujeme. Poté je vyndáme a zabalíme do alobalu. Z pánve slijeme přebytečný tuk, výpek zalijeme vínem a spolu s hořčicí přidáme ke smetanové omáčce. Provaříme. Vmícháme nasekaný rozmarýn, osolíme a opepříme.
- 4Pokrájíme ledvinky a vložíme je do omáčky. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.