Telecí ledvinky se žampiony a těstovinami
60 min.
Ingredience
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžícePesto
- 400gramůTěstoviny penne
- 1hrstPetržel kudrnka
- 500gramůTelecí ledviny
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
990 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vodou.
- 2Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na plátky.
- 3Telecí ledvinky očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
- 4V pánvi rozehřejeme máslo, plátky ledvinek v něm krátce z obou stran opečeme a pak je naskládáme do zapékací mísy.
- 5Do pánve dáme nakrájené žampiony a také je krátce orestujeme. Pak k nim přidáme hořčici, dochutíme je pepřem a solí, vmícháme smetanu a pesto a vše prohřejeme. Směs z pánve přelijeme na ledvinky v zapékací míse a dáme zapéct na 10 minut do trouby, předehřáté na 190 stupňů.
- 6Uvařené těstoviny scedíme, necháme je krátce okapat a rozdělíme na servírovací talíře. Na těstoviny potom přidáme ledvinky i s omáčkou a podáváme posypané jemně nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.