Telecí ledviny na víně Madeira
70 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí ledviny
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůOkurky nakládané
- 200mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
645 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pekáčku rozpustíme máslo a přidáme osolené a opepřené telecí ledviny. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut, ledviny často poléváme výpekem. Nyní přilijeme víno, vývar, zakapeme citronovou šťávou, přidáme ještě lžíci másla a dopékáme dalších 20 minut.
- 2Upečené ledviny naporcujeme a obložíme kyselými okurkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.