Telecí maso dušené na paprice
110 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 150gramůTuk
- 25gramůSůl
- 750gramůTelecí plec
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 750mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zpěníme na polovině dávky tuku a vložíme na ni maso. Přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, maso osolíme a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě asi 30 minut. Potom podlijeme vodou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení masem občas zamícháme a doléváme teplou vodu.
- 3Maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky a za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme.
- 4Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku procedíme zpět na maso a ještě vše velmi krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.