Telecí maso dušené na paprice

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůCibule
    • 15gramůPaprika mletá sladká
    • 150gramůTuk
    • 25gramůSůl
    • 750gramůTelecí plec
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 750mililitrůVoda pitná
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zpěníme na polovině dávky tuku a vložíme na ni maso. Přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, maso osolíme a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě asi 30 minut. Potom podlijeme vodou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení masem občas zamícháme a doléváme teplou vodu.
  • 3
    Maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky a za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 4
    Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku procedíme zpět na maso a ještě vše velmi krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.