Telecí maso na kmíně
60 min.

Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 400gramůTelecí plec
- 1lžičkaSůl
- 40mililitrůOlej olivový
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
525 mg
Cukr
275 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na větší kostky, česnek prolisujeme.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme kostky masa a zprudka osmahneme, jakmile pustí šťávu, zmírníme oheň, posypeme solí, drceným i celým kmínem, necháme trochu vysmahnout, přidáme česnek, orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme vodou. Dusíme asi 40 minut. Minutu před koncem vaření vložíme do omáčky čtvrtky vařených vajec, jen aby se přohřály.
- 3Podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.