Telecí maso s hroznovým vínem a mandlemi
50 min.

Ingredience
- 100gramůMandle plátky
- 300gramůHroznové víno
- 2kusyŠalotka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyCukr krupice
- 1lžíceOcet vinný
- 60mililitrůVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 560gramůTelecí svíčková
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
37 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
710 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Víno omyjeme, bobule rozřízneme a zbavíme jadérek. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Maso pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
- 2Mandlové lupínky opražíme nasucho.
- 3Máslo rozpálíme a osmahneme na něm šalotky, necháme zesklovatět, poté přidáme cukr, víno a ocet. Krátce povaříme, přisypeme mandle a hroznové víno. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem.
- 4Olej rozpálíme na pánvi, maso na něm osmahneme z obou stran. Opékáme asi 3 minuty z každé strany.
- 5Ihned servírujeme s hroznovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.