Telecí maso s rýží
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusSůl
- 2kusyRajčata
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 200gramůRýže loupaná
- 2kusyZelenina kořenová
- 1kilogramTelecí plec
- 0,5šálekHrášek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
16 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jemně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme maso rozkrájené na drobné kostičky a dusíme do vysmahnutí šťávy. Poté maso trochu podlijeme. K masu víc něž z poloviny měkkému přidáme pokrájenou zeleninu, rozkrájená rajčata anebo žampióny podušené na kousku másla. Poté přidáme opranou, přebranou, spařenou nebo předvařenou rýži a dle potřeby podlijeme.
- 2Rizoto dusíme tak dlouho, až je rýže dostatečně měkká.
- 3Vymaštěnou naběračkou nabíráme rizoto a tvoříme bochánky, které sypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.